Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre, bugün birçok şehirde sağanak yağış görülecek. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinde seyredeceği bildirildi.

Yağışlar Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Isparta ve Burdur çevreleriyle Kütahya'nın güneyi, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli olacak.

11 KENTE SARI KODLU UYARI

Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak'ta ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Uzman isim Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ay ortası da Yaz mevsimi dolu dizgin devam edecek. Bu sene Yaz mevsimine doyacağız. Sizler de bu güzel sezonun tadını çıkarın. İstanbul'da Ataşehir - Sancaktepe - Sultanbeyli taraflarında yağış var. Çok küçük bir kütle... " dedi.

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Balıkesir çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, İç Ege'nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli çevreleri ile Kütahya’nın güney, İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Akdeniz genelinin iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Ordu ve Giresun'un iç kesimleri ile Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Iğdır ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.