Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamada, "Kuzeybatı Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!" uyarısı yapıldı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Ankara Valiliği, vatandaşları ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre kentin kuzey ilçelerinde aralıklarla devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinden sonra etkisini artırarak, kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

AFAD UYARDI 

AFAD'dan yapılan açıklamada gece saatlerinden sonra, "Bilecik, Bolu, Bartın, Ankara, Çankırı, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Perşembe günü sağanak yağış Marmara Bölgesi'nde etkili olmaya devam edecek. Artvin, Ardahan, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Düzce'de sağanak yağış etkili olacak.

Cuma günü sağanak yağış yurdun kuzeyinde ve Doğu Anadolu bölgesinde etkii olacak. Güney'de ise hava sıcaklıkları 41 dereceye kadar çıkacak.

Cumartesi günü sağanak yağış İstanbul'u terk ediyor. Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Erzincan, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars'ta sağanak yağış etkili olacak.

Pazar günü ise sağanak yağış yurdu neredeyse tamamen terk etmiş olacak. Düzce, Bolu, Karabük, Karabük, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin ve Erzurum'da sağanak yağış etkili olacak.