Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava tahmin raporuna göre, yağışlı hava geri dönüyor. Sıcaklıklar çoğu kentte düşecek.

Yaz mevsiminin etkisini gösterdiği bu günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yağış uyarısı geldi.

Havanın son hali ile alakalı bilgi paylaşan Meteoroloji, beklenilen yağışın bugün yurda giriş yapacağını bildirdi.

Buna göre; Kırklareli, İstanbul, Edirne ve Tekirdağ'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek. Yağışlar İç Anadolu'da da görülecek.

KRİTİK GÜN CUMARTESİ
Meteoroloji'nin 5 günlük raporundaki kritik tarih ise cumartesi günü.

Cumartesi günü yağışlar yurdun büyük bölümüne yayılacak. Yağışlara bağlı olarak hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor.

İstanbul'da en yüksek hava ısısı 22, en düşük hava sıcaklığı ise 16 derece olarak öngörülüyor. Ankara ise en yüksek sıcaklık 22, en düşük sıcaklık ise 15 derece.

PAZARTESİ YİNE YAĞIŞ VAR
Pazar günü yağışlar yurdu terk edecek fakat haftanın ilk iş günü olan pazartesi tekrar dönecek.

Yurdun çapında görülecek yağışlar, kimi bölgelerde kuvvetli rüzgarla beraber seyredecek.

Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtirken, çarşamba gününden sonra havanın normale döneceği bildirildi.

AFAD UYARDI: SEL VE SU BASKININA KARŞI TEDBİRLİ OLUN
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan da (AFAD), ‘kuvvetli yağış ardından meydana gelebilecek sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olun’ uyarısı geldi.

Yapılan bildirimde “Meteoroloji’den alınan verilere göre, bu akşam saatlerinden itibaren Tekirdağ, Balıkesir çevreleri ile Kırklareli ve Edirne'nin güneyinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun.” ifadesi kullanıldı.