Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son hava durumu raporu geldi. Hava durumu raporuna göre yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği öğrenildi. MGM resmi sitesinden alınan verilere göre Türkiye'nin batı kesimlerinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava görülecek.

Marmara, Ege bölgeleri, Burdur çevresi, Mersin ilçesinin batı kesimleri ve Antalya'nın batı ve doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak olması bekleniyor. Ülkenin diğer bölgelerinde ise az bulut ve açık bir hava hakim olacak. Söz konusu yağış olayları akşam saatlerinden başlayarak yerel kuvvetli olarak etkisini gösterecek.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK Mİ?

Türkiye genelinde sıcaklıkların düşüp düşmeyeceği de merak konusu. MGM'nin raporuna göre sıcaklıklar normallerin üzerinde seyrediyor, ancak bu sıcaklıklar batı kesimlerinden başlayarak azalacak. Sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek. 

Rüzgar uyarısı var mı?

MGM herhangi bir hava olumsuzluğu uyarısında bulunmasa da, yurtta güney ve güneybatı yönlerden rüzgar eseceğini beklediklerini belirtti. Rüzgar hafif olarak, arada sırada orta kuvvette esecek.

MGM 5 GÜNLÜK HARİTA