Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Türkiye genelindeki pek çok bölgede kar yağışı yaşanacağını duyurdu. Peki bugün hava nasıl olacak, kar hangi illerde yağacak, hava sıcaklıkları nasıl olacak, rüzgar ne kadar şiddetli esecek? İşte 24 Aralık 2020 günlük hava durumu raporu...

BÖLGELER İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz'e kıyı kesimlerinde sağanak yağışlı hava olacağı öngörülürken bu bölgenin iç kesimlerinde kar yağması bekleniyor. Öte yandan kar yağışının, Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda da etki göstermesi bekleniyor.

MGM tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin doğu ve kuzey kesimlerinde çok bulutlu; Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in doğusu ile Ordu ilinin çevrelerinde sabah saatlerinde, Bartın, Düzce, Zonguldak, Bolu, Sakarya, Çankırı ve Ankara'nın bazı kesimlerinde yağışlı, diğer yerlerde ise az bulutlu ve parçalı havanın kendini göstermesi bekleniyor.

ANKARA'NIN BATI KESİMLERİNDE HAFİF KAR YAĞIŞI

Söz konusu yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, Düzce ili ve çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur yağışı, Doğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah saatlerinde geçerli olmak üzere Karabük, Çankırı, Bolu ve Ankara illerinin batı kesimlerinde hafif kar yağışı olacağı öngörülüyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis olması bekleniyor. Öte yandan söz konusu zaman dilimlerinde don olayı ve buzlanma da meydana gelebilir.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK Mİ?

Ülkenin batı kesimlerinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece arasında artacak. Sıcaklıklar, Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece arasında azalacak. Geri kalan yerlerde gözle görülür bir değişiklik kaydedilmeyecek. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri çevresinde, kuzey ve iç kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altında olabilecek.

Rüzgar ne kadar şiddetli esecek?

Rüzgar esintisi genelde kuzey batı ve batıdan, Türkiye'nin batı kesimlerinde ise güney batı ve güneyden hafif olarak, ara sıra orta kuvvette esebilir.


Haber düzenleme: Ecem Köksal