Mete Gündoğan kimdir? Mete Gündoğan kitapları ve yazıları neler? Necmettin Erbakan'ın 25 yıl danışmanlığını yapmış bir isim olan Mete Gündoğan siyaset gündeminin trendismi haline geldi. Peki, Mete Gündoğan kimdir?İşte,Mete Gündoğan kaç yaşında, nereli? Mete Gündoğan hayatı ve biyografisi!

METE GÜNDOĞAN KİMDİR?

1963 yılında Balıkesir’de doğan Prof. Dr. Mete Gündoğan, ilköğretim ve lise eğitimini Ayvalık ilçesinde tamamlamıştır. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi’nde lisans çalışmasını bitirerek Orta Doğu Teknik Üniversitesinde yüksek lisans çalışmalarına başlamıştır.

Tez aşamasında British Council'den burs kazanarak İngiltere'ye gitmiş ve Cranfield Teknoloji Enstitüsü’nde Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında yüksek lisans çalışmasını 1990 yılında tamamlamıştır.

1995 yılında doktorasını İngiltere'de, Cranfield Üniversitesi Endüstri ve Üretim Sistemleri Mühendisliği alanında yapmış ve 2000 yılında doçentliğini almıştır.

Mete Gündoğan, Balıkesir Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Polis Akademisi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi’nde çalışmıştır.

Akademik çalışmalarının yanı sıra Dr. Gündoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma ve Geliştirme Planlaması Müdürlüğü'nde araştırma mühendisi ve müdür olarak görev almıştır.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) Bilim ve Teknoloji Sektörü uzmanı, Başbakanlık Baş Müşavirliği ve TBMM'nde müşavir görevlerinde bulunmuş ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nde açılan 20. Dönem Kamu Diplomasisi Kursunu tamamlamıştır.

Çeşitli sanayi çalışmaları ve tecrübeleri çerçevesinde, Akıncı F-16 Uçak Fabrikası'nda (TAI) Kalite Teminat Sistemleri Başmühendisi olarak çalışmıştır.

Özel sektörde üst düzey yöneticilik ve danışmanlık da yapan Dr. Gündoğan, Balkanlarda ve ülkemizde özelleştirmeden alınan birçok fabrikanın devreye alınması projelerini gerçekleştirmiştir.

Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Mete Gündoğan, İngilizce ve Fransızca’nın yanı sıra kısıtlı derecede Felemenkçe, Boşnakça ve Arapça bilmektedir. Yazarın aynı zamanda uluslararası ve ulusal düzeyde birçok yayını bulunmaktadır.

Mete Gündoğan kitapları için tıklayın

Mete Gündoğan yazıları için tıklayın