Schalke altyapısında yetişen ve sonrasında Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal gibi büyük kulüplerde forma giyen Mesut Özil, 2021 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-lacivertli kulüp ile yollarını ayırdıktan sonra sezon başında Başakşehir'e transfer olan Özil, turuncu-lacivertli forma ile çıktığı 8 maça çıktı.

Son zamanlarda yaşadığı sakatlıkların ardından futbolculuk kariyerine son veren 34 yaşındaki futbolcunun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: "Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim. Bu muhteşem yolculuk bir çok unutulmaz an ve duygular ile dolu. Schalke 04'e, Werder Bremen'e, Real Madrid'e, Arsenal'e, Fenerbahçe'ye, Başakşehir'e, bu süreçte bana destek veren teknik direktörlerime ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aileme ve yakın arkadaşlarıma ise özel bir teşekkür etmek istiyorum. İyi ve kötü günde kariyerimin ilk gününden itibaren bana çok fazla destek verdiler. Şu anda güzel ailemle birlikte birlikte önüme bakıyorum."

MESUT ÖZİL KİMDİR?

Mesut Özil, 1988 yılında Gelsenkircken şehrinde dünyaya gelmiştir. 1995 yılında aynı şehirde futbol kariyerine başlayan başarılı oyuncu, 2000 senesinde babasının yönlendirmesi ile Rot-Weiss Essesn altyapı takımına kaydolmuştur. Bu süreçte takım kendisine profesyonellik teklif etmesine rağmen, Özil bu teklifi reddetmiştir. Özil 2010 yılında Werder Bremen ile oynadığı Avrupa Ligi maçlarında dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Bu başarıdan sonra Real Madrid’e transfer olan başarılı oyuncu, Real Madrid ile 6 senelik bir sözleşme imzaladı. 2013 yılında Arsenal’e transfer edilen Özil, Real Madrid’e en fazla para kazandıran oyuncu olmuştur.

Mesut Özil, 2014 senesinde Türkiye Güzeli Amine Gülşen ile dünya evine girdi. Çiftin bu evlilikten 2020 senesinde bir kızları oldu. Özil, 2021 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Mesut Özil, son olarak Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir'de forma giyiyordu.

2018 YILINDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİ ALMANLARI KIZDIRDI

Dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine tepki göstermişti. Merkel görüşmeyi, “Yanlış anlamaya davet çıkaracak” bir durum olarak niteledi.

Merkel hükümetinin sözcüsü Steffen Seibert, “Rol model milli takım oyuncularının” Erdoğan ile buluşmasının “Soru işaretleri yaratan ve yanlış anlamaya davet çıkaracak” bir durum olduğunu belirtti.

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın futbolcularla buluşmasını eleştirmiş, Alman milli futbolcularının seçim kampanyası için istismar edildiğini iddia etmişti.

MESUT ÖZİL: ASLA PİŞMAN DEĞİLİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çektirdiği fotoğraf sonrasında Almanya'da hedef haline gelen Mesut Özil, konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve Erdoğan'ın davetine icabet etmesinden ötürü asla pişmanlık duymadığını belirtmişti.

İşte Türk asıllı oyuncunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesine gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklama:

"Geride kalan iki hafta, bana son aylarda yaşanan olaylar üzerine düşünme fırsatı verdi. Bu vesileyle malum konuyla ilgili görüş ve hislerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pek çok insan gibi benim de geçmişim birden fazla ülkeye dayanıyor. Almanya'da büyümüş olsam da ailemin kökleri Türkiye'de. Biri Alman biri de Türk olmak üzere iki kalbim var. Çocukluğumda annem bana hep saygılı olmamı ve nereden geldiğimi unutmamamı öğretmişti ve ben, bu değerleri hâlâ muhafaza ediyorum.

Mayıs ayında bir yardım ve eğitim organizasyonu çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Londra'da buluştum. Kendisiyle ilk defa Türkiye'nin Almanya ile 2010 yılında Berlin'de oynadığı ve Angela Merkel'le birlikte izledikleri maçın ardından görüşmüştüm. O günden bu yana yollarımız pek çok defa kesişti. Birlikte çektirdiğimiz fotoğrafın Alman medyasında büyük bir tepki yarattığının farkındayım fakat bazı insanlar, beni yalancılık ve hilekârlıkla suçlasa da bu fotoğrafın hiçbir siyasi amacı yoktu. Daha önce de söylediğim gibi annem; atalarımı, onların mirasını ve aile geleneklerimizi kaybetmeme asla müsaade etmedi. Benim için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirmek, siyaset ve seçimlerle alakalı değil, ailemin mensubu olduğu ülkenin en yüce makamına duyduğım saygının bir gereğidir. Ben politikacı değil, futbolcuyum. Dolayısıyla Erdoğan ile görüşmemiz asla bir siyasi propaganda değil. Nitekim kendisiyle her zamanki gibi futboldan konuştuk. Çünkü o da eski bir futbolcu.

Alman medyası olanları farklı bir şekilde yansıtsa da gerçek şu ki Erdoğan'la görüşmemek, şu an benimle gurur duyduklarını bildiğim atalarıma saygısızlık olurdu. Benim için cumhurbaşkanının kim olduğunun önemi yok, önemli olan cumhurbaşkanı olması. Erdoğan'ın bulunduğu makama saygı duymak, Kraliçe Theresa May'in de paylaştığı bir görüş olsa gerek ki onu Londra'da ağırladı. Söz konusu kişi Alman cumhurbaşkanı olsa da benim için durum değişmeyecekti.

Dünyada siyasi liderlerin kendi kişiliklerinden bağımsız düşünülemediğini bildiğimden bu yazdıklarımın anlaşılmasının zor olduğunun farkındayım. Fakat bu defa durum farklı. Son seçim ya da bundan önceki seçimin sonucu ne olursa olsun yine o fotoğrafı çektirirdim."