Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz gün gerçekleşen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yeni faiz kararını açıkladı. Merakla beklenen faiz kararının ardından Merkez Bankası, swap işlemlerinde de düzenleme yaptı. Merkez, swap işlemlerindeki TL cinsi faiz oranında bir düzenleme yapıldığını duyurdu. Bu bağlamda, swap işlemlerindeki TL cinsi faiz oranı, yüzde 13,25 seviyesinden çekilerek yüzde 15,00 seviyesine sabitlendi.

PİYASA BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA YÜZDE 15'E ÇIKTI

Geçtiğimiz gün TCMB Başkanı Naci Ağbal başkanlığında gerçekleşen toplantının ardından politika faizindeki bir hafta vadeli reponun ihale faiz oranı, piyasa beklentilerine paralel şekilde yüzde 10,25 oranından yüzde 15'e kadar yükselmişti. TCMB'de son swap faizi düzenlemesi, yüzde 11,75 oranının yüzde 13,25 oranına çıkarılmasıyla 3 Kasım'da gerçekleşmişti.

TCMB'de döviz ve altın karşılığında gerçekleşen FX Kotasyon swap işlemlerindeki TL cinsi faiz oranının bu bağlamda yüzde 13,25 seviyesinden yükselerek yüzde 15,00'da sabitlendiğini açıkladı. Politika faizi 475 baz puan arttırılarak yüzde 15 oldu.