Kripto paranın dolandırıcılık ve suistimale açık olması vatandaşa büyük kayıplar yaşattı. Kripto varlıklar için rapor yazan Merkez Bankası, kripto para için “asli değeri yok ve değeri çok oynak” ifadesi kullanıldı.

Türkiye’de para ve kur politikalarının yönetiminden mesul Merkez Bankası, dünyadaki paranın geleceğinde belirleyici olacağı gözüyle bakılan kripto para ile ilgili rapor hazırladı. Raporda Kripto para için; “asli değeri yok ve çok oynaktır” ifadesi kullandı.

Dünyada 370’ten çok kripto varlık borsası bulunuyor. Bunların büyük bir kısmı güvenilirlik yönünden şaibeli. Bu amaçla hesap değer birimi ya da değişim aracı olarak kripto paranın tüketimi değer kayıbına yol açıyor.

KRİPTO PARA'DA VATANDAŞ BÜYÜK ZARARDA

Hizmet sağlayıcılarının şaibeleri yüzünden şahıslar dolandırıcılık ve suiistimallerle de karşılaşarak büyük parasal kayıplar yaşıyor.

Kripto varlık sistemlerine dair Türkiye’de Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinesinde çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar neticesinde meşru düzenlemelerin meydana çıkacağı tahmin ediliyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI SÜRECİ BAŞLATTI

Merkez Bankası vazife ve mesuliyet alanı çerçevesinde dağıtık defter teknolojisi de dâhil olmak üzere finansal teknolojiler konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kripto varlık alım satım platformları da dahil olmak üzere kripto varlıklara dair düzenlemenin önümüzdeki süreçte şekillenmesi bekleniyor. Böylece oraya çıkacak olan meşru mevzuatla vatandaşların büyük parasal kayıplar yaşaması önlenecek.