Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), swap ihaleleri limitinde artışa gitti. Buna göre TCMB, yüzde 50'de olan swap ihaleleri limitini yüzde 60 seviyesine çekti. Hatırlanacağı üzere TCMB, 22 Mayıs tarihinde verdiği talimatla swap ihaleleri limitini yüzde 40'dan çekerek yüzde 50'ye yükseltmişti.

TCMB'DEN SWAP İHALESİ AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, döviz karşılığı TL (Türk Lirası) swap ihaleleri ile oluşturulacak olan TCMB toplam swap pozisyonu sayısı "Döviz ve Efektif Piyasaları" işlem limitlerinde sınırın yüzde 50 olduğu ve diğer limitlerden bağımsız şekilde uygulandığı belirtildi. 

TCMB, bankalar bazında limit uygulanmadığına ilişkin hükmünü, ""Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap ihaleleri" yordamıyla oluşturacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam swap konumu miktarının, "Döviz ve Efektif Piyasaları işlem limitlerinin" yüzde 60'a yükseltildiğini ve yine diğer limitlerden bağımsız şekilde uygulanacağı, banka bazından bakılınca herhangi bir limitin uygulanmasının söz konusu olmadığını açıkladı.