Merkez Bankası'nın piyasalara yön verecek olan kritik faiz kararı bugün öğleden sonra açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu bugün toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamalarda, politika faizinin 475 baz puan arttırıldığı belirtildi.

DOLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ GÖZLENDİ

Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı bugün yeni Merkez Bankası başkanı Naci Ağbal liderliğinde gerçekleştirildi. Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar kurunda sert bir düşüş gözlendi. Haftanın ilk gününden bu yana 7.60 ve 7.80 seviyelerinde görülen dolar kurunun bugün 7.50 TL seviyesine kadar düştüğü gözlendi.

MERKEZ BANKASI YENİ POLİTİKA FAİZİ

TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın yönetiminde gerçekleşen toplantının ardından yapılan açıklamalarda, politika faizinin 475 baz puan arttırıldığı ifade edildi. Fonlama maliyetinin hali hazırda yüzde 14.75 olduğu düşünüldüğü zaman, politika faizinin yüzde 15'e yükseltilmesinin pratikte fonlama maliyetleri hususunda sınırlı bir arttırım anlamına geldiği belirtildi.

Yine de bu karar, yatırımcılar tarafından yeni Merkez Bankası Naci Ağbal'a ait olan ilk sınav olarak görülüyordu. Naci Ağbal, ilk önemli sınavını bugün verdi.