Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Murat Uysal'ın yerine eskiden Maliye Bakanı olarak görev yapan, ayrıca hali hazırda Cumhurbaskanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ın atandığı öğrenildi.

Naci Ağbal'ın yeni görevinin ardından boşalan Cumhurbaskanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı makamına İbrahim Şenel'in atandığı ifade edildi. 

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine ise Nihat Zeybekci uygun görüldü.

Yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Naci Ağbal kimdir?

1 Ocak 1968 Bayburt doğumlu olan Naci Ağbal 52 yaşındadır. Üniversite hayatında İstanbul Üniversitesi'nin Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirmiş, yüksek lisans eğitimini ise yurtdışında, İngiltere'de bulunan Exeter Üniversitesi'nin İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programı ile tamamladı.

Naci Ağbal'ın önceki görevleri

Şu an TCMB'de Başkan olarak göreve gelen Naci Ağbal daha önce Maliye Bakanlığı bünyesinde teftiş kurulu, müfettiş ve başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Gelirler Genel Müdürlüğü'nde ise bakan danışmanlığı ve daire başkanlığı olarak görev yapan Naci Ağbal, yıllar 2006-2009'u gösterdiğinde Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü yaptı, Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevini ise 2009 ve 2015 yıllarında üstlendi.

Naci Ağbal hayatı

Yakup Ağbal ve Minteha Ağbal'ın tek oğludur. Mehtap Ağbal ile evlidir. 1 Ocak 1968 doğumlu, 52 yaşındadır.