Geçtiğimiz gün sosyal medyada pek çok kişinin tepkisine maruz kalan şaklaban Meriç İzgi, 3. maymunu da evine aldığını duyurmuştu. Bilindiği üzere kendisi sırf etkileşim ve ilgi adına yasal olmayan yollarla vahşi hayvanları evine alıyor ve bunun üzerinden prim yapıyor.

CEZA YEMEK DURDURMADI

İlk sahiplendiği maymun olan Koko, geçtiğimiz yıl Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından bu şaklabanın elinden alınmıştı ancak İzgi daha sonra sosyal medyada ağlayarak takipçilerinden yardım istemiş, sonrasında oluşturduğu algı ile kamuoyuna bu durumu kabul ettirmişti.

Meriç İzgi, 8 bin TL'lik bir bedel ödeyerek Koko isimli maymunu geri almıştı ancak bu, sosyal medyada alacağı beğeniler için bir canlının yaşamına kıymaktan çekinmeyen caniyi durdurmaya yetmedi.

MAYMUNU GERİ ALDIĞI YALANMIŞ

İzgi, Koko'nun elinden alınmasından 5 ay sonra yine yasa dışı yollarla bir maymun sahiplenmiş, bunun Koko olduğunu iddia etmişti. İkinci maymun da elinden alınınca etkileşim manyağı bu kez üçüncüyü sahiplendi. 

Geçtiğimiz gün bir diğer şaklaban Kaan Özdil'in canlı yayınına konuk olan İzgi, maymuna işkence edilmesine müsaade etti. 

Kaan Özdil'in canlı yayında maymunu rahatsız edecek bir biçimde tuttuğu ve canlandırılan saçma sapan bir sahneye alet edildiği o görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı.

ZAVALLI HAYVANLARIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nden avukat Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu'nun konuya ilişkin yorumu şu şekilde:

Bu büyük vicdansızlık

"Şöhret tatlı geliyor olacak ki sözde fenomen zavallı hayvanların peşini bırakmadı. Zalimliğe devam ediyor. Bu büyük vicdansızlık. Burada beni yaralayan bir başka husus da binlerce gencin bu cahili örnek alıyor olması. Burada önce ebeveynlere iş düşüyor, çocukları kimleri izliyor takip etsinler."

Daha büyük cezalar uygulanmalı

"Ayrıca yetkililerin bu işi sıkı denetlemesi şart. Daha büyük cezalar uygulanmalı. Yasaya aykırı şekilde elde edilen bir hayvanın videoları çekiliyor. Üzerinden para kazanılıyor. Bu ve benzeri sayfaların acilen erişime engellenmesi de bir çözüm olabilir."

MAYMUNLAR ANNELERİNDEN ZORLA ALINIYOR

Vahşi yaşamın kanunu gereği anne maymunlar yavrularını, ölünceye kadar bir ömür yanlarından ayırmıyor. Bu durumda yasa dışı yollarla alınan bu maymunlar canice annelerinden koparılıyor. Yavruları almak için anne maymunlar katlediliyor.