İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkez Ek Binası'na geldi.

10 dakika süren görüşmenin ardından İmamoğlu ve Yavaş genel merkezden ayrıldı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyareti sonrasında açıklamalarda bulundu. Parti sözcüsü Zorlu, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundan yeni bir öneri sunarak 2 belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını istediğini belirterek, "Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinciyle hareket eden Sayın Genel Başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yenir bir öneriyle millet ittifakına önerisini oluşturmuştur.

Her iki belediye başkanımıza seçilecek 13. Cumhurbaşkanının yetkili, icracı 2 Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir, bu önerilerini önümüzdeki dakikalar içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu'na da Genel Başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu şekliyle devam edecektir" diye konuştu.

TOPLANTI 1 SAAT ERTELENDİ

Millet İttifakı'nın, cumhurbaşkanı adayını belirleme toplantısı saat 15.00'e ertelendi

Alınan bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ziyareti dolayısıyla saat 14.00'te başlayacağı bildirilen toplantının, saat 15.00'e alındığı belirtildi.

MERAL AKŞENER GENEL MERKEZDEN AYRILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener genel merkez binasından ayrıldı.

Akşener'in Altılı Masa toplantısının yapılacağı Saadet Partisi Genel Merkezine gitmeyeceği açıklanmıştı.

Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile bir otelde görüşeceği iddia edildi.

KÜRŞAT ZORLU'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüştüğünü belirterek Akşener'in Saadet Partisi Genel Merkezi'ndeki Altılı Masa toplantısına katılacağını açıkladı.

Ayrıntılar geliyor..