SGK uzmanı Emin Yılmaz, emekli bayram ikramiyesine dair masada olan rakamları açıklayarak. Değerlendirmelerde bulundu.
 
Masada tartışılan iki rakam olduğunu belirten Yılmaz, birinci rakam olarak yüzde 50 zammı işaret ederken ikinci rakam olarak ise, yüzde 150 artış olarak ifade etti.
 
Birinci formül olarak, yüzde 50 zam öngören Yılmaz, eğer yüzde 50 zam yapılırsa bin TL bir farkın ortaya çıkacağını ve 2024 Emekli bayram ikramiyesi zammının 3 bin TL olacağını söyledi.
 
İkinci formül olarak, bir kereye mahsus olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına istinaden 5 bin TL verildiğini dile getiren Yılmaz, Belki şu an verilen 2 bin TL bayram ikramiyesi yüzde 150 artış ile 5 bin Türk Lirası olarak karşımıza çıkabilir diyerek açıkladı.
 
Elbette yasal süreç gerekli, emeklilerimizin maaş artışları TÜFE oranında yılda iki defa yapılmaktadır. Fakat ikramiye, refah payı, ek ödeme, seyyanen bir artırım yapılması için mutlaka kanun ile belirlenmesi gereklidir.
 
Burada böyle bir uygulama gelirse yasa teklifi ile Meclis’e sevk edilip sonrasında Plan ve Bütçe Komisyonu, Meclis Genel Kurulu ve Sayın Cumhurbaşkanının imzalaması ile Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girecektir. Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 tarihine denk geldiği için, ikramiye ödemeleri de 1 hafta öncesinde yapıldığını varsayarsak önümüzdeki Mart ayında yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyleyebiliriz.

 

KAYNAK:yeniakit.com