İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda harekete geçen İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Menemen Belediyesi'ne bir operasyon gerçekleştirerek Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte Başkan Yardımcısı Mehmet Cin, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, Mali İşler Daire Başkanı Mustafa İlhan, Fen İşleri Müdürü Gazi Koşum, muhasebe Müdürü Nagihan Karaca ve Şantiye Şefi Kenan Yasatürk, bazı belediye personelleriyle firma sahiplerinin de yer aldığı 25 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında gözaltı kararı yer alan 29 kişiden 4 kişinin halen arandığı belirtildi.

TUTUKLAMA TALEBİYLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Dava ile ilgili gelen son dakika haberine göre, Belediye Başkanı Serdar Aksoy da dahil olacak şekilde tam 18 kişi, tutuklama talebiyle adli makamlara sevk edildi. Sorgu süreci tamamlanan 18 kişi, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Paralar kuş olmuş uçmuş

Soruşturmada konu olan yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaların sonunda toplamın 50 milyon TL'ye ulaştığı ifade edildi. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik'in geçen ay yaptığı açıklamaya göre, 18 ay içinde halka ait 50 milyon TL yok oldu.  CHP'li meclis üyesi Koray Atasoy ise bu suça ortak olmak istemediğinden ötürü Belediye Başkanı'nın faaliyet raporuna "ret" oyu verdi. Bu sebeple zorla istifa ettirildi.