Dicle Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü mezunu 24 yaşındaki Melek Aslan, eski sevgilisi Orhan Vatansever'in yalanlarına kanan erkek kardeşi 21 yaşındaki Mustafa Aslan tarafından sokak ortasında vurularak öldürülmüştü. Bir evlatlarını toprağa, diğerini parmaklıkların arkasına gönderen Adile ve Hasan çifti, evlatları için gözyaşı döküyor. Öz kardeşi tarafından öldürülen Melek Aslan, Adıyaman'ın Kahta ilçesine defnedildi. Aslan'ın Erikdere Köyü'nde bulunan evine ise koronavirüs salgını nedeniyle pandemi çadırı dahi kurulamasa da ailenin feryatları yeri göğü inletti.

Anne Adile Aslan'ın evlatlarına bunları yaşatan kişinin de aynı şekilde yanmasını temenni etmesi yürek dağladı. Öte yandan baba Hasan Aslan, "Başkasının yalanlarına inanılır mı? Biz kızımızı tanıyoruz. O tertemiz, pırıl pırıl biriydi. El sözüyle abla canına kıyılır mı?" diye sordu.

AZMETTİRİCİ ORHAN VATANSEVER ARANIYOR

Melek Aslan'ın sürekli olarak eski sevgilisi Orhan Vatansever tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Kendisinden ayrılmaya çalıştığı her an tehditlere maruz kalan Melek Aslan sürekli GSM numarasını değiştirmek zorunda kalıyordu. Ortaya çıkan mesajlarda Orhan Vatansever'in eski sevgilisi Melek Aslan'a iğrenç ithamlarda bulunduğu, erkek kardeşine mesaj atıp, "Kardeşinin geceliği ne kadar?" tarzında iğrenç sorular sorduğu öğrenildi.

Mustafa Aslan'ı cinayete azmettiren Orhan Vatansever'in cinayet gününde mesaj gönderdiği, "Uçağa bindim, Diyarbakır'a geliyorum." dediği ancak bunun bir palavra olduğu, ayrıca sık sık Almanya'ya gittiğini; hatta yalanı daha da ilerleterek Almanya'dan getirdiği bir numarayla Melek Aslan'ı aradığı öğrenildi. Hayatı yalandan ibaret olan bu hastalıklı adamın bulunması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.