Uzman Çavuş Mehmet Altun, geçtiğimiz gün sınır hattında şehit oldu. Mehmetçik, silah arkadaşlarının kanını yerde bırakmadı. Şehidimizin kanının döküldüğü saldırıya karışan 19 terör örgütü mensubu, operasyon kapsamında etkisiz hale getirildi.

19 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Geçtiğimiz gün Zeytin Dalı Harekâtı bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristler ile çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Altun'un silah arkadaşları, şehidin kanını yerde bırakmadı. Geçtiğimiz gün 13, önceki gün 6 saldırıyı düzenleyen tam 19 terörist, Mehmetçikler tarafından öldürüldü.

ŞEHİDİMİZ KAHRAMANCA MÜCADELE ETTİ

Afrin'e bağlı olan Bülbül, Cinderesi ve Raco bölgesinden iki grup halinde gelen 9 terörist, Hatay'ın Amanos Dağları'na sızma girişiminde bulundu. ASELSAN şirketinin geliştirdiği, yüksek çözünürlüklü, gece görüşlü termal kameralar ile gözetleme, keşif ve dinleme yapabilen teçhizatlar Kedi Gözü ve Casus Baykuş, yüksek güvenlikli ileri destek kulesinde nöbet tutan şehidimiz Uzman Çavuş Mehmet Altun tarafından kullanılıyordu.

Şehidimiz, termal kameralara baktığında sınıra doğru yaklaşmakta olan bir hareketlilik gördü. Altun, taramalı tüfeğin başında, teröristlerle 1.5 saat boyunca çatıştı. Sınıra sızmaya çalışan teröristlerin 6'sının leşini yere seren Uzman Çavuş Mehmet Altun'un, ağır makineli tüfeğin başında şehit düştüğü belirtildi.

Kahraman şehidimiz, geçtiğimiz gün Mardin'deki Nusaybin ilçesinde, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.