Depremden etkilenen illerde Bakanlığın denetiminde ve TOKİ’nin güvencesinde, kendi yapılarını yapmak isteyen afetzedelere hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi, Kahramanmaraşlı Yeşilyurt ailesinin de umudu oldu. 

“YERİNDE DÖNÜŞÜM İLE KENDİ MAHALLEMİZDE YAŞAYACAĞIZ” 

Kahramanmaraş Mehmet Akif Mahallesi’ndeki aile apartmanları depremde yıkılan Yeşilyurt ailesi,doğdukları, anılarının olduğu evden kopmak istemedikleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaklaşık dört ay önce açıkladığı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine başvurdu. Bakanlığın başlattığı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle hibe ve kredi desteği alan Yeşilyurt ailesi, vakit kaybetmeden baba yadigârı evlerini, yerinde yapmaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın denetiminde apartmanın inşaatının devam ettiğini belirten Mehmet Yeşilyurt, “Burası babamın evi. ‘Yerine Dönüşüm’ projesiyle inşaata burada başlamış bulunuyoruz. ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi gerçekten çok güzel bir proje.‘Yerinde Dönüşüm’ ile mutlu, huzurlu, kendi mahallemizde, kendi şehrimizde yaşamak istiyoruz. Allah devletimizden de razı olsun. Devletimiz gerçekten bu konuda bizlere ciddi anlamda katkı sundu. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza desteklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“BAŞVURU SAHİPLERİNİ BİR AN ÖNCE YAPIM VE DÖNÜŞÜM OFİSLERİMİZE BEKLİYORUZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  depremzede Mehmet Yeşilyurt’un, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında  yıkılan evlerinin yapımına başladığını bildirdi. Bakan Özhaseki, Yeşilyurt ailesinin yerinde başlattığı 2 katlı evlerinin kaba inşaatının ise bitmek üzere olduğunu ifade etti. 

Yapılarını yerinde yapmak isteyen depremzedeleri ‘Yerinde Dönüşüm’ projesinden faydalanmaları için ‘Yapım ve Dönüşüm Ofislerine’ davet eden Bakan Özhaseki, “Deprem bölgesinde Mehmet kardeşim gibi, ‘Yerinde Dönüşüm’ kapsamında Bakanlığımızın denetiminde, TOKİ güvencesiyle evlerini yerinde yapmak isteyen kardeşlerimizi ve başvuru yapan kardeşlerimizi inşaata bir an önce başlamaları için İl Müdürlüklerimiz ile Yapım ve Dönüşüm Ofislerimize bekliyoruz.” dedi.

“DEPREMZEDELERE TİP PROJELER SUNUYORUZ”

Bakan Mehmet Özhaseki paylaşımında ayrıca, “Depremzede kardeşlerimiz, müteahhitlerle anlaşıp evlerini yaparlarken herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için ‘Tip Sözleşme’lerimiz hazır. Yine bir mağduriyet oluşmaması adına müteahhitlere yapılacak ödemeleri hak ediş bazında yapıyoruz. Ayrıca depremzede kardeşlerimize evleri için ‘Tip Projeler’ sunuyor ve birçok harçtan muaf tutuyoruz. Kararlıyız, milletimizle birlikte afet bölgesini hızla ayağa kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.