Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Niğde Kale Bölgesi Yenileme ve Koruma Projesi sahasını ziyaret etti. Bakan Mehmet Özhaseki, Niğde Kale bölgesinin Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait değişik eserlerin bulunduğu bir alan olduğunu belirterek, “Burası kadim Niğde'mizin en önemli yeri. Alanın tamamı 125 dönüm. Birinci etabının uygulama projesi önümüzdeki günlerde bitecek şekilde hazırlandı. Şimdilik 38 dönümde burada işe başlıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde bunları tamamlarız.” diye konuştu. 

“PROJE, NİĞDE’NİN TURİZMDEN İSTİFADE ETMESİNİ SAĞLAYACAK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak Niğde’nin altyapısı için ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Bakan Özhaseki, “Kanalizasyon hattından arıtma tesislerine kadar altyapıyı bitirdik. Üst yapıda da değerli Başkan Emrah Özdemir güzel işler yapıyor. Şimdi de Niğde'yi geleceğe taşıyacak, turizmden istifade etmesini sağlayacak en önemli projenin başındayız.” ifadelerini kullandı.

“HERKES BURAYI GÖRMEK İSTEYECEK”

Proje sahasının Niğde’nin tarihinin bulunduğu alan olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, “Buraya insanlar sadece bu bölgeyi görmek için gelirler. Sonra yiyip içerler, çarşısına gidip biraz alışveriş yaparlar. Turizmden de Niğde istifade eder. Bu konuda sabırla işe devam edeceğiz. Rastgele yapmayacağız. Çünkü bir kez yapılıyor. Yapılanlar da inşallah onlarca, yüzlerce sene Niğde'nin gururu olarak yaşayacak. Herkes bu bölgeye gelip, burayı görmek isteyecek.” diye konuştu.