TBMM'de yeni gündemin yeni istihdam paketi olduğu öğrenildi. AK Parti Grup Başkanvekili bu bağlamda çok önemli açıklamalarda bulundu. Muş, "Teklifimiz 43 maddeden oluşmaktadır. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması çalışmamız var." ifadelerini kullandı.

TEKLİF 43 MADDEDEN OLUŞUYOR

Yeni istihdam paketinin detaylarına ilişkin konuşan Muş, teklifin 43 maddelik olduğuna dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

"Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi ekonomik piyasa araçlarının Türkiye'ye getirilmesinin önünü açıyoruz. Bununla ilgili vergi talep edilmeyecek. Yurt içinde de döviz, altını bulunanları, bunların resmi deftere kaydedilmesi durumunda yine vergi aranmayacaktır. Süresini de 30 Haziran 2020'ye kadar şu an itibariyle belirlemiş durumdayız. İstedikleri kadar getirebilirler, rahat bir şekilde Türkiye'ye transferini gerçekleştirip vergiye tabii olmadan kayıt altına alabilirler."

VERGİ VE SGK PRİM BORCU YAPILANDIRMASI

Vergi yapılanmasıyla ilgili konuşan Muş, vergi affının gündemde olmadığını, ancak vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirdi. Muş, çalışmaların teknik kısmının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Kanun teklifimizin görüşmeleri esnasında Plan bütçe Komisyonumuza bunu sunacağız." dedi.