Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, hafta sonu gerçekleşmesi planlanan sınavlar başka bir tarihe ertelendi. Geçtiğimiz gün alınan koronavirüs tebdir kararları doğrultusunda hafta içi kısıtlama, hafta sonu ise tamamen sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verilmişti.

MEB DUYURDU: SINAVLAR ERTELENDİ!

Normal şartlarda 5-6 Aralık 2020 Cumartesi ve Pazar günleri yapılması planlanan açık öğretim ortaokulu ile lise sınavları da dahil, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Unvan Değişikliği sınavı, yeni alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında başka bir tarihe ertelendi.

 

Sınav takviminde yapılan değişikliklerin yakın zamanda açıklanacağı bilgisi de verildi. Tüm sınavlar, ileri bir tarihe alındı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI ALINDI

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında yeni covid-19 tedbirlerini duyurdu. Buna göre hafta içi her gün saat 21.00'den sabah 05.00'a kadar kısıtlama uygulanacak. Hafta sonu ise bütün gün boyunca sokağa çıkma yasağı olacak.

Anasınıfları ve anaokulları uzaktan eğitime geçti

Erdoğan, açıklamasında anasıfıyla anaokullarının da uzaktan eğitim sistemine geçirildiğini duyurmuştu. Yani, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan özel ve resmi tüm sınıflar, artık uzaktan eğitim alacak.