MEB'in, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için tedarik edilen 500 000 tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sürecinde 4.'ü fazın başladığı açıklandı. Bakan Ziya Selçuk, 4'üncü faz dağıtımlarıyla beraber öğrencilere gönderilen cihaz sayısının toplam 313 bin 500'e vardığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklama da; daha önce yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatiflerin de desteği ile dağıtımı yapılmış olan 150 bin tablet bilgisayara ek olarak tamamı Bakanlık tarafından tedarik edilen 500 000 tablet dağıtımında 4'üncü faz başladı. Bu Tabletlerin kontrolleri yapıldıktan sonra illere gönderiliyor.

Geçen hafta gerçekleştirmiş olan 66 bin cihazlık dağıtımdan sonra bu fazda 47 bin tablet bilgisayar daha öğrencilerle buluşturulacak. Bu yeni faz ile birlikte 500 000 tabletin 313 bin 500 adedi sahiplerine ulaşmış olacak. Haftalık olarak gerçekleştirilecek gönderimlerde ay sonunda 500 000 tabletin dağıtımı tamamlanacak.

'DERS BAŞI YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN SAYISI ARTIYOR'

Bakan Selçuk, bugün başlayan 4'üncü faz dağıtımda tablet bilgisayarların gönderildiği 26 ilin yöneticisi ile dijital ortamda toplantı düzenledi. Bakan Selçuk, 9 ile daha cihazların ulaştığını, 17 ile de sevkiyatın halen devam ettiğini belirtti.

Bakan Selçuk, 10 Ocak Pazar günü tablet bilgisayanların tüm illere ulaşmış olmasının planlandığını ifade etti. Öncelikli hedefin 'Eğitimde Fırsat Adaleti' olduğunun önemini vurgulayan Bakan Selçuk, planlanan dağıtım stratejisi çerçevesinde öncelikli gereksinimi olan öğrencilere fotoğrafı veriler üzerinden ulaşılmaya devam edildiğini hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,

"İl müdürlerimizin teslim edeceği bu tablet bilgisayarlarda öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB kotalı GSM internet hizmeti de var. İl yöneticilerimiz tablet bilgisayarları öğrencilere 4.5G GSM sim kartlı olarak teslim edecek. Her hafta yeni cihazlarıyla ders başı yapan öğrencilerimizin sayısı artıyor. Bu hafta 47 bin tablet bilgisayarın dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın eğitime erişimi konusunda bize destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Erişim problemi yaşamakta olan çocuğumuz kalmayana kadar bu konu da hep beraber kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz"

dedi.

Cafe Siyaset