Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karara göre, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlaması öngörülen yarıyıl tatili süresi, ikinci dönemde yer alan 1 haftalık ara tatil süresi ile bir araya getirildi.

Bakanlık, yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde okullarda uygulanan uzaktan eğitim süreci ve okullardaki yarıyıl tatili ile sınavlar takvimine ilişkin birtakım düzenlemeler yaptığını duyurdu. Bu doğrultuda, ilkokul kademesindeki öğrenciler sınava tabi tutulmayacak. Öğrencilerin karne notları, ders etkinliklerine katılımlarından alacakları puanlar vasıtasıyla belirlenecek.

ORTAOKUL VE LİSEDEKİ ÖĞRENCİLERİN İLK DÖNEM NOTLARI BAZ ALINACAK

Ortaokul ve lise kademelerinde ilk döneme ait olan uygulama puanları/yazılı ve performans notları baz alınarak ölçme ve değerlendirmede bulunacak. Sınav notu olmayan şubeler ise sınavlarına okul ortamında, koronavirüsten korunmada kilit faktörler olan sosyal mesafe ve temizlik tedbirlerine uygun bir şekilde seyreltilmiş gruplar olarak girecek.

ÖĞRENCİLERİN SINAVA GİRMESİ İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

İller arasında gerçekleşen hareketliliğin azaltılması adına yalnızca ortaöğretim kademesindeki öğrenciler, 28 Aralık 2020 tarihine kadar, kendi istekleri doğrultusunda ailelerin okul yönetimine başvuruda bulunması durumunda, eğitim aldıkları okulla aynı okul türünde bulunması şartıyla söz konusu tarihten itibaren bulundukları iller için de sınavlara girebilecek.

YARIYIL TATİLİNE İKİNCİ DÖNEMDEKİ 1 HAFTALIK TATİL DE EKLENECEK

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde uzaktan eğitim süreci;  2020-2021 eğitim öğretim yılının bir döneminin biteceği tarih olan 22 Ocak 2021 tarihine kadar sürecek. Ek olarak 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olan yarıyıl tatil süresine, ikinci dönemin içinde yer alan 1 haftalık ara tatil de eklenecek. Bu doğrultuda 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2. döneminin kesin olarak başlayacağı tarih 15 Şubat 2021 olacak.


Haber düzenleme: Ecem Köksal