Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS ile YKS gibi merkezi sınavlar kapsamında herhangi bir değişiklik yapılmadığını ve bu sınavlara giriş yapacak bütün öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu tutulacağını belirtti.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında bulunan merkezi sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi merkezi sınavlar kapsamında herhangi bir değişiklik yapılmadı. LGS ve YSK sınavlarına hazırlık yapan bütün öğrencilerin, tüm müfredat konularına çalışması gerektiği belirtildi.

 

MERKEZİ SINAVLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Merkezi sınavlar kapsamında hiçbir değişiklik söz konusu değildir. Sınavlara girecek öğrenciler, bütün müfredattan sorumlu tutulacaktır. Süreçle ilgili olarak ilerleyen aylarda kritik bir değişikliğin söz konusu olması halinde konu yeniden değerlendirmeye alınacaktır. Öğrencilerin hazırlık sürecindeki tüm ihtiyaçları karşılanacak, destek kaynaklar sunulacaktır. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edilecek olan kaynak destekleri arttırılacaktır. Önceden de olduğu gibi her ay olacak şekilde örnek soru kitapçıkları yayımlanacaktır. Ayrıca, 2020 senesinde aylık olarak 8. sınıf öğrencileri için çalışma fasikülleri de yayımlanacak. Öğrencilerimize tavsiyemiz, sağlanan kaynak destekleri ile beraber örnek soruları yakın olarak takip etmeleridir."