Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmelerde okul öncesi, kreş gibi kademelerin açık olup olmayacağıyla ilgili soruları yanıtladı. Bakan Selçuk, kreşlerdeki süreçle ilgili bilgilendirmenin bugün olumlu yönde gelebileceğini açıkladı. Peki kreşler açık olacak mı? Okul öncesi eğitim nasıl olacak? İşte detaylar...

"ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞINI RİSKE ATAMAYIZ"

TRT Haber'e katılan MEB Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamalarda uzaktan eğitim süreciyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Kararlarını alırken öğrencileri ve öğretmenleri tehlikeye atmayacak şekilde, kapsamlı düşünmeleri gerektiğine dikkat çeken Selçuk, dinamik bir sürecin içinde olduğumuzu ve değerlendirme yaparken güncel verilere bakılması gerektiğini ifade etti. Bakan Ziya Selçuk, öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını riske atmayacak şekilde kararlar alındığını söyledi.

"GENEL ARTIŞ SEBEBİYLE OKULLAR RİSK ALTINDA"

Koronavirüs (kovid-19) vaka sayılarına değinen Bakan Ziya Selçuk, okullarda da günlük olacak şekilde bir değerlendirme ve izleme yaptıklarını söyledi. Toplumda koronovirüs sayılarının genel olarak artış göstermesinin okulları da riske sokma ihtimalini doğurduğunu ifade eden Bakan Ziya Selçuk, Bilim Kurulu ile yaptıkları istişareler sonucunda bilimsel tavsiye kararı çıktığından ötürü kısıtlamalar yapıldığını söyledi.

"ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ TEHLİKEYE SOKMAYACAĞIZ"

Eğitim alanında ne yönde bir değişim veya dönüşüm olacağını kesin olarak söylemeyeceğini aktaran Bakan Ziya Selçuk, öğretmenlerle olan eğitimleri sürdürüleceğini belirterek ara değerlendirmelerin gündemde olacağına dikkat çekti.

Veriler hangi yönde ilerlemeye işaret ediyorsa onu seçtiklerini beyan eden Bakan Ziya Selçuk, öğretmenleri veya öğrencileri herhangi bir şekilde tehlikeye atacak bir duruma sokmayacaklarını da açıkladı.

BAKAN SELÇUK: SALGININ SEYRİ BELLİ DEĞİL

Çocukların haftada bir olacak şekilde sınava gitmelerinin doğru olmayacağını belirten Bakan Ziya Selçuk, bu sebeple sınavları başka bir tarihi ertelediklerini açıkladı. Bu konuda daha önce yapılan sınavların geçerli olacağını vurgulayan Selçuk, okulların açılacağı tarih olan 4 Ocak 2021'de hangi haftada, neler yapılacağına dair değerlendirmelerde bulunacaklarını duyurdu.

STAJLAR İPTAL OLDU MU?

Salgın seyrinin ne yönlü olduğunun bir bilinmezlik olmasından ötürü kendi kafalarındaki senaryoyu paylaşmanın doğru olmayacağını beyan eden Selçuk, şimdiki verilere bakarak yola çıktıklarında yıl sonuna kadar stajların durdurulması konusunda ortak bir kanaatte bulunduklarını açıkladı. Stajlar yıl sonuna kadar yapılmayacak.

KREŞLER AÇIK OLACAK MI?

Selçuk, okul öncesi kurumlara çocuklarını kayıt ettirmek isteyen annelere olumlu yönde bir haber gelebileceğini beyan etti. Bu konudaki çalışmaların devam ettiğini açıklayan Selçuk, konu ile ilgili gün içinde olumlu yönde bir açıklama gelebileceğini aktardı. Açıklama gün içinde MEB tarafından gelecek.