Normal şartlarda öğrencilerin yarıyıl tatili 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacak. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, yarıyıl tatili daha erken bir tarihe çekilebilir.

MEB Bakanı Selçuk, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, 25 Ocak tarihinde başlayacak olan yarıyıl tatilinin en azından bir sınavın yüz yüze yapılmasından sonra öne çekilebileceğini söyledi.

PANDEMİ NEDENİYLE ÖNE ÇEKİLEBİLİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olan yarıyıl tatilinin pandemiden ötürü öne çekilebilme ihtimali olduğunu söyledi. Bir televizyon kanalına konuk olan Selçuk, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında yer aldığını belirten Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze eğitim sürecinin başlayıp başlamayacağıyla ilgili olarak da, "Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'nda değerlendirmeye alınacak. Okulların açılmasını bizler de çok istiyoruz fakat duruma göre bakılacak." ifadelerini kullandı.

22 OCAK'TA KARNE VERMEK İSTİYORUZ

En az bir sınavı yüz yüze yapmak istediklerini vurgulayan Selçuk, 22 Ocak 2021'de karne vermek istediklerini söyleyerek bütün şartlara karşılık hazırlık yaptıklarını da dile getirdi.

Çocuklar müfredatın tümünden sorumlu olabilir

Bakan Selçuk, EBA'nın içeriğinin değiştiği bilgisini vererek, öğrencileri müfredatın hepsinden sorumlu tutma tavsiyesinin de kendilerine geldiğini söyledi. Bu kararın eğitimcilerin ortak görüşü olduğunu dile getiren Selçuk, çocukların bütün kayıplarının önemli olduğunu, bu sebeple önümüzdeki 2 yıl için de bir telafi eğitim planı hazırladıklarını söyledi.