Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yurt içi piyasalarda oldukça büyük bir etkiye sahip olacak olan Aralık ayı Merkez bankası faiz kararı, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu Toplantısı'nın ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

Banka Kasım ayı politika faizini düşürerek 9 seviyesine çekti. Gözler "Aralık ayı Merkez bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak ve ne olacak?" sorusuna çevirldi. İşte, TCMB PPK toplantı tarihi ve saati..

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAR KAÇTA AÇIKLANACAK

Merkez Bankası, PPK toplantısı 22 Aralık 2022 Perşembe günü yapılacak. Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı duyurulacak.

KASIM AYI POLİTİKA FAİZİ 9'A ÇEKİLD

Kasım ayı gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 10,50'den yüzde 9'a çekilmişti

BEKLENTİ ANKETİ BELLİ OLDU!

AA Finans tarafından yayınlan beklenti anketine katılım sağlayan ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinin sabit bırakılması bekleniyor.

AA Finans'ın, 22 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 9 oranında sabit bırakılmasını bekliyor.

SON TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Kasım ayı olağan toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 9'a çekti. ,

Merkez'in son dört toplantıdaki faiz indirimi 5 puanı buldu. Merkez Bankası bu yıl faizde üst üste dört kez indirime gitti.