Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle futbol kulüpleri, ekonomik anlamda zor zamanlar geçirdi. Bu sebeple, Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Alman futbolcusu Max Kruse'nin maaşını ödemekte gecikti. Max Kruse ise, Fenerbahçe ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Hakkını aramak için FIFA'ya başvuran Kruse, 7.5 milyon Euro'luk tazminat almaya hak kazandı.

Alman futbolcu Max Kruse'nin, Fenerbahçe ile anlaşmaya vardığı rakam ortaya çıktı. Bu doğrultuda Alman futbolcu, Fenerbahçe Kulübü'nden 3,7 milyon Euro tazminat alacak. Hatırlanacağı üzere FIFA, Max Kruse'yi tazminat davasında haklı bulmuş, ancak Fenerbahçe oyuncuya karşı 18 milyon Euro'luk dava açmış ve kazanacağını söylemişti.

FENERBAHÇE VE KRUSE TAZMİNAT KONUSUNDA ANLAŞTI

Tüm bunların ardından taraflar, tazminat hususunda anlaşmaya vardı. Bu çerçevede Max Kruse, 7.5 milyon Euro değil de bu rakamın yarısını, yani yaklaşık olarak 3.75 milyon Euro tazminatı kabul etti. İstediği rakamın çok daha altında bir rakamı kabul eden Kruse'nin bunu yapmasındaki en kritik neden ise, Fenerbahçe'nin bu süreçte itiraz etmesinin davayı gerektiğinden daha fazla uzun bir hale getireceği faktörüydü.

Max Cruse bu sebeple alması gereken rakamın çok daha altında bir rakama yeşil ışık yaktı. Fenerbahçe, Alman oyuncu ile tazminat konusunda el sıkıştı.