Sinemaseverlerin çok iyi bildiği 1999 yılında vizyona giren Matrix filmi, nostalji rüzgarları estirmeye geliyor. Bu akşam Kanal D üzerinden yayınlanacak olan Matrix filmi, izleyenlerin bıkmadan tekrar tekrar izleyeceği bir film. Peki Matrix filminin konusu ne, Matrix'te hangi oyuncular yer alıyor? İşte merak edilen detaylarıyla Matrix filmi...

MATRİX OYUNCU KADROSU

Bir döneme damga vuran ve büyük ses getiren Matrix filmi oyuncu kadrosunda; Laurence Fishburne, Keanu Reeves, Hugo Weaving, Carrie-Anne Moss ve Joe Pantoliano yer alıyor.

MATRİX FİLMİ KONUSU NE?

Thomas Anderson (Keanu Reeves) saygın bir yazılım şirketinde çalışmaktadır. Thomas'ın her gecesi, "Neo" rumuzunun arkasına saklanmak ve Matrix'i araştırmakla geçmektedir. Neo, gizemli bir şekilde Morpheus ve Trinity ile tanışır. Bu ikili ona yaşadığı hiçbir şeyin gerçek olmadığını, dünya yaşamının insan beynindeki bir simülasyon olduğunu söyler. 

Neo, bu durumdan kurtulmak isteyerek onların yanındaki yerini alır. Gerçek dünyaya geçen Neo ilk nefesini almasının ardından simülayona yeniden girer. Amacı Matrix'in anlamını kavramak ve neden kurtarıldığını anlamak için çevresinde gelişen olaylardan kendi kimliğini tanımaktır.

Matrix filmi ileri bir tarihte, son teknoloji ürünlerinin yer aldığı bir dünyada geçer. Bu dünyada yapay zekalı makineler vardır. İnsanlar ve makineler arasında çıkan savaş sebebiyle insan ırkı, makineleri saf dışı bırakmak için onlara enerji veren güneş ışınlarının dünyaya ulaşmasını engellemek adına siyah bulutlar oluşturarak güneşi kapatır. Ardından makineler, kendilerine yeni enerji kaynağı bulmak isteyince insan vücutlarına yönelir. İnsanların vücutlarının makineler için oldukça iyi bir enerji motoru olduğunu fark eden makineler, insanları enerji üretmek için köle olarak kullanmaya başlarlar. 

Kölelerin kaçmaması için ise ilginç bir mekanizma gerçekleştirilmiştir. Bu mekanizma ile insanların beyinlerini meşgul tutacak bir program tasarlanır. İnsanlar da aslında uyuyarak makinelere enerji sağlıyor olsalar bile sanal dünyada hiçbir şeyden habersiz yaşamaktadırlar. 

Neo ise insan tarlalarından birinde uyanarak gerçek dünyada insan formlarının yaşadığı tek yer altı şehrine, yani Zion'a götürülür. Neo gerçek dünyada vakit geçirdikten sonra buraya alışır. Morpheus'un ekibinde yer alan Neo artık makinelere karşı olan savaşın içine girmiştir.

Matrix filmi ne zaman yayınlanacak?

Matrix bu akşam Kanal D'den yayınlanıyor.