MasterChef'te ekrana gelen son bölümde öncelikle yarışmacılar MasterClass için mücadele ederken sonrasında Kırmızı ve Mavi takım ödül oyunu için mücadele etti.

MasterChef 2022'de yedeklerden ana kadroya dahil olan son yarışmacıyı belirlemek için iki etaptan oluşan yarışmanın ilk etabında Kuru fasulye ve pilav yapılması yedek yarışmacılardan istendi.

İlk turda başarılı olan 6 isim ikinci etaba kalma hakkı elde ederken ikinci etapta yarışmacılara ana ürün olarak kontrafile verildi. Kontrafile ile yaratıcı bir tabak çıkarmaları şefler tarafından istenen 6 yarışmacı kıyasıya bir mücadeleye girişti.

MASTERCLASS ÖDÜLÜNÜ KİM KAZANDI?

MasterChef ekrana gelen son bölümde MasterClass ödülünü kazanan isim şefler tarafından Yağız olarak belirlendi.

ÖDÜL OYUNUNU HANGİ TAKIM KAZANDI?

MasterChef'te ödül oyununu kazanan takım Kırmızı takım oldu. Kazanan takımın Bedri Usta'da kebap yemeye hak kazanacağı mücadelenin kazananı olan Kırmızı takım ödülün sahibi oldu.

ANA KADROYA KALAN SON İSİM

MasterChef ana kadroya girmek için yarışmacılar ilk etapta kuru fasulye ve pilav yaptı. En çok başarılı olan 6 isim Makbule, Göktuğ, Şule, Doğukan, Ayşegül, Cenkay olurken ikinci etaba kalan yarışmacılara ana ürün olarak Kontrafile verildi. Kontrafile ile yaratıcı bir tabak çıkarmak için mücadele eden 6 isim arasından en başarılı tabağı çıkaran ve ana kadroya giren son isim belli oldu.

MasterChef'te kontrafile'nin ana ürün olduğu ikinci etapta en az başarılı tabağı yaparak 6'ıncı olan isim Makbule olurken 5'inci isim Göktuğ oldu.

4'üncü olan ve yolculuğu sona eren isim Doğukan olurken 3'üncü olan isim Ayşegül oldu Son ikiye kalan Cenkay ve Şule arasından en başarılı tabağı yaparak ana kadroya katılan isim Şule oldu.

ELEME ADAYLARI 

 

MAVİ TAKIM

Gamze (Kaptan)

Tayfun

Çağatay

Burak Kaya

Metin

Kıvanç

Barış

Serpilay

Burak

KIRMIZI TAKIM

Vural (Kaptan)

Büşra

Kaan

Görkem

Yağız

Atike

Tolga

Ayaz

Fatma Nur