Jüri koltuğunda Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın oturduğu MasterChef, yeni sezonuyla ekranlara gelmeye devam ediyor. Birkaç haftadır süren ana kadro için 18 yarışmacının belirlendiği maratonda sona gelindi. 

ÇAĞATAY'I DIŞARI GÖNDERDİ

MasterChef'in son bölümünde şefler ilk etapta, yarışmacılardan çikolatalı mousse (çikolatalı mus) istedi. Yarışma başlamadan ana kadroya girmeyi başaran yarışmacıları uyaran Mehmet Şef, kesinlikle tarif vermemelerini istedi. Verilen sürede en iyi tatlıyı çıkarmak için çabalayan yarışmacılar, canla başla mücadele etti. Bu sırada Çağatay'ın balkondan arkadaşına yardım ettiğini duyan Mehmet Yalçınkaya sinirlendi. Çağatay'ı dışarı alan Yalçınkaya, herkesin kendi bildiğini yapmasını öğütledi.

Çikolatalı mousse tatlısını (çikolatalı mus) en iyi yaparak, bir üst tura çıkarak ikinci turda yarışmaya hak kazanan isimler Sema, Emre, Duygu ve Serpilay oldu. İkinci etaba kalan yarışmacılardan verilen erik çeşitleri ile yaratıcı tabak yapmaları istenildi. Ellerinden gelenin en iyisini yapan dörtlü verilen süre içerisinde birbirinden iddialı tabaklar çıkardı.

Yemeklerin tadım aşaması bittikten sonra Mehmet Şef, 'Büyük hayal kırıklığı' dedi. Danilo Zanna da onu destekledi. Ardından söze giren Somer Şef, "Şu tabaklar, normal bir finalde dördünün de yukarıya çıkması gereken tabaklar... Siz neredeydiniz? Beş gündür neredesiniz? Şu tabağı yapan herkesin yukarıda olması lazım. Çok üzüldük hakikaten" dedi.

Ardından Mehmet Yalçınkaya, "Bu kez gerçekten hayal kırıklığımız tersine... Şok, inanamıyorum. Hakikaten neredesiniz? İyi yaptınız diye fırça da atılmıyor da günah. Bu sefer biz yandık gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

ANA KADROYA GİREN SON YARIŞMACI

Yapılan değerlendirilmenin ardından Emre, ana kadroya veda eden ilk isim oldu. Ardından Duygu yukarıya çıktı. Sema ve Serpilay'ın son ikiye kaldığı gecede; 18'inci  ve son önlüğü alan isim Serpilay oldu.

Sema'ya yemeği ile ilgili açıklama yapan Somer Şef, "Aslında erikli içli köftenin bir kusur yok. Çok güzel bir tabak ama Serpilay'ın tatlısı çok başarılı. Bugün üçümüz de hemen restoranlarımızın menüsüne ekleyebiliriz. İlla bir şey söylemem gerekirse yoğurt biraz tuzlu geldi" ifadelerini kullandı.

MASTERCHEF 2022 ANA KADROSU

Yarışmanın ilk turunda itibaren ana kadroya seçilen isimler şöyle: Metin, Gamze, Onur, Çağatay, Şeyma, Melih, Büşra, Fatmanur, Tayfun, Yağız, Burak, Kaan, Burak Kaya, Dilan, Barış, Kıvanç, Ayaz ve Serpilay.