Ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danillo Zanna'nın jüri olduğu MasterChef Türkiye’nin son bölümünde elenen yarışmacı belli oldu.

MasterChef'te bu hafta üç dokunulmazlık oyunu sonunda mavi takım 2, kırmızı takım bir kez kazandı. Bunun sonucunda mavi takımda eleme potasına Hasan ile Dilara girdi. Kırmızı takımdan eleme potasına giren isimler ise Emre, Fatma, Safanur, Hamza oldu.

MasterChef son bölümde elemeye kalan Emre, Fatma, Safanur, Hamza, Hasan ve Dilara karşı karşıya geldi.

6 kişilik ilk eleme etabında yarışmacılar ana ürünü ceviz olan yemekler yaparak en iyi tabakları çıkarmaya çalıştı ve bu turdan Emre, Dilara ve Safanur çıkarak elenmekten kurtuldu. Yaratıcılık turunda birinci olan Emre, ikinci seçilen isim Safanur, üçüncü Dilara oldu.

Hamza, Hasan ve Fatma arasında eleme oyunu oynandı.

Yarışmacılar Mehmet Yalçınkaya'nın armudiye isimli imza yemeğini yaparak yarıştı. Yarışmacıların yemekleri tadan şefler elenen ismi açıkladı. MasterChef'ten bu hafta elenen yarışmacı Fatma oldu.

MasterChef'ten elenen Fatma, duygularını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Fatma, MasterChef 2021'de ana kadroya girmeyi başaran ilk yarışmacı olmuştu.