'Maskeli Şebnem' adıyla tanınan, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim görevlisi 31 yaşındaki Şebnem Köseoğlu'na 2018 yılında lösemi tanısı koyuldu.

Eylül ayından itibaren 3 aylık bir kemoterapi sürecine giren Köseoğlu hastalığı yenmeyi başarmış, ancak 2019'un Mayıs ayında gerçekleşen kontroller esnasında ikinci kez lösemiye yakalandığını öğrenmişti.

Sosyal medyada kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı

İkinci kez savaşmaya başlayan Köseoğlu tedavisine İstanbul'daki bir hastanede devam ederken sosyal medya kullanıcıları, çok sevdikleri Şebnem için bir kök hücre bağışı kampanyası başlattılar. Bu kampanyaya siyasetçiden sporcusuna, Türkiye'nin her yerinden insan destek verdi. 

Uygun ilik 2019 yılında bulundu

Şebnem Köseoğlu'na uygun ilik 2019 yılı Kasım ayında bulundu. Bir ay sonra, tam 11 Aralık tarihinde ilik nakli gerçekleştirildi.

HASTALIK TEKRAR NÜKSETTİ

Yıllardır lösemiyle savaşan Köseoğlu'na, bu kez 2020 Nisan ayındaki kontrolleri esnasında tekrar lösemi tanısı koyuldu. Kızılay'ın Şebnem kötüleşmeden önce başlattığı bağış kampanyası ve Köseoğlu'nun yaşam savaşı ne yazık ki genç kadını hayatta tutmaya yetmedi.

'Maskeli Şebnem' adıyla bilinen Şebnem Köseoğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü bir hastanede bugün akşamüzeri yaşamını yitirdi.

Köseoğlu'nun cenazesinin Çarşamba günü Alanya'ya getirilerek defnedilmesi bekleniyor.