Bakanlıktan gelen genelge doğrultusunda maskesiz sokağa çıkılmayacağı, çıkan vatandaşlara yaptırım uygulanacağı bildirilmişti. Salgına karşı vatandaşların kurallara itibar etmesinin hayati önem taşıdığı pandemik dönemde hala maske-mesafe-temizlik kurallarına uymak istemeyen vatandaşlar çıkıyor.

O vatandaşlardan biri de Çorum'da Hafta sonu Bahçelievler Mahallesi'nde kurulan Cumartesi Pazarı'nda dolaşıyordu. Pazardaki yoğunluk yüksek olduğundan mesafe kuralına uyum gösterilmediği gibi, pazarda vatandaşların maskesiz gezdiği de gözlendi.

GÖREVLİLER UYARINCA TARTIŞMA ÇIKTI

Maskesiz gezen vatandaşlardan bir adam, güvenlik görevlileri tarafından uyarılınca tartışma çıktı. Görevli, "Sen virüse karşı savaş mı açtın, senin çocukların yok mu, sen başkalarının sağlığını düşünmediğin gibi kendi sağlığını da düşünmüyorsun. Herkesin sağlığını düşünmek zorundasın. Hapşırsan ne olacak çevrende insanlar var." diyerek adamı uyardı.

Maske takmak isteyen eşine de kızdı

Görevlilerin uyarısının ardından adamın yanında bulunan eşi, elindeki maskeyi takmaya çalışınca adam eşiyle de tartıştı. Maske takmamakta direten adam, "Hayır takmayacağım, at o maskeyi. Ben her gün hap yutuyorum." dedi.

Görevlilerin ikna çalışması sonucunda adam maskeyi takip pazardan çıksa da, yurdun dört bir yanından böyle manzaralar ne yazık ki çok sık görülüyor.