Millet İttifakı'ndaki bölünmenin giderildiği noktanın ABD Ankara Büyükelçiliği binasının karşı bölgesindeki ABD kökenli JW Marriott Otel olduğu tespit edildi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çukurambar’da İngiliz- Amerikan oteli Marriott’ta buluştukları öğrenildi. Siyasi tarihe geçen kirli “Güneş Motel” görüşmesini hafızalara getiren görüşmenin 45 dakika sürdüğü belirlendi. Basına ve kamuoyuna bilgi verilmeksizin yapılan sır görüşmenin ardından Akşener’in 6’lı masaya dönme kararı aldığı ifade edildi.

Ankara Marriott Oteli'nin, ABD Büyükelçiliği’nin karşı bölgesinde yer aldığı bildirildi. ABD Büyükelçiliği ile Marriott Oteli'nin 10 dakikalık mesafede olduğu kaydedildi.

Yeniasır gazetesindeki köşesinde Bülent Erandaç, süreci şöyle kaleme aldı:

“Derin Amerika-Avrupa’nın gözlemleri altında CHP ve İYİ Parti’nin önde gelen isimleri pazarlık yaptılar. Pazartesi sabahı Kemal Bey, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı görevlendirip Akşener'e gönderdi. Yavaş ve İmamoğlu ile görüşen Akşener, ‘Benim cumhurbaşkanlığı için önerdiğim Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, güçlü yetkilerle CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLURSA dönerim. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul ederim’ dedi. CHP lideri de Akşener'in bu teklifine 'EVET' dedi. Ardından iki lider telefonla konuştu. Son noktaya imza atmak üzere, meşhur MARRIOTT OTEL'de buluştular. Bu görüşmeden sonra önce Kılıçdaroğlu ardından Akşener, Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi…”

KÖKÜ ABD’DE

İyi Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantı öncesi bir araya gelerek koltuk pazarlığı yaptıkları Ankara'daki JW Marriott Otel, ABD merkezli oteller zinciri olarak biliniyor. 1927'de J. Willard Marriott ve eşi Alice Marriott tarafından kurulan şirketin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 127 ülkede 6 bin 500’den fazla tesisi bulunuyor.

KİRLİ GÜNEŞ MOTEL PAZARLIĞI YENİDEN GÜNDEMDE

Marriott Otel'deki bu kirli pazarlık, 1977'de yaşanan Güneş Motel olayını hatırlattı. Güneş Motel'de dönemin CHP lideri Bülent Ecevit, Adalet Parti’li bir grup vekili istifaya ikna etmiş ve onların desteği ile hükümet kurmuştu.