Mardin'deki güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya yeni bir operasyon gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bu bağlamda Mardin'deki Midyat ve Dargeçit ilçelerinde yer alan 4 kırsal mahalle için sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi. Buna göre Midyat ilçesindeki Doluca ve Yumurtalı'da, Dargeçit ilçesindeki Tanyeri ve Beğendi mahallelerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ifade edildi.

CAN VE MAL GÜVENLİĞİ İÇİN SOKAĞA ÇIKMAYIN

Mardin'de PKK'ya karşı gerçekleştirilecek olan operasyonlar kapsamında kimseye zarar gelmemesi adına sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi. Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda; Midyat ve Dargeçit ilçelerinde yer alan Doluca, Yumurtalı, Tanyeri ve Beğendi adlı kırsal mahallelerde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyuruldu. Valilik, yazılı bir açıklama yaptı.

İkinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Mardin'de yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve bölücü terör örgütüne mensup teröristlerin etkisiz hale getirilmesi hususunda bir operasyon gerçekleştirileceği belirtildi.

Operasyonun ayrıca, terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanılan sığınak, depo ve barınak alanlarını tahrip etmek için de yapılacağı belirtildi. Sokağa çıkma yasağı getirilen mahallelerde, hakkında arama emri olan şahısların yakalanması amacıyla çalışmalar yapılacağı belirtildi.