İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahında bulunan Akhisar Çevre Yolu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemi ile katıldığı açılış töreniyle birlikte halkın hizmetine resmi olarak açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Manisa-Akhisar Çevre Yolu hizmete girdikten sonra hem şehiriçi trafik rahatlayacak, hem de 30 dakika süren yol 5 dakikaya inecek.

SEYAHAT KONFORU ARTTI, SÜRESİ AZALDI

2003 yılında yalnızca 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol ağının bugün 28 bin kilometreye kadar çıktğını açıllayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, taşıt işletme giderlerinde tasarruf sağladıklarını, trafik güvenliğini arttırarak kazalardaki ölüm oranını düşürdüklerini, binlerce canı kurtardıklarını ve sehayat konforunu artırıp süresini kısalttıklarını söyledi.

TÜRKİYE'YE ÇAĞ ATLATAN PROJELER SANAYİYE DESTEK VERİYOR

Projelerin konfor, hız, can güvenliği ile erişim bakımından Türkiye'ye çağ atlattığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, doğu ve batı arasındaki iş olanaklarında, kalkınmada, eğitim ve kültürde eşitlik sağlamanın sadece kesintisiz olarak işleyen bir ulaşım sistemiyle ve çağdaş haberleşme şanslarıyla mümkün kılınabileceğine dikkat çekti.

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'deki her noktayı birbirlerine en hızlı ve en güvenli, ayrıca seyahat koşullarına uygun bir şekilde bağlayıp bütünsel kalkınmaya destek olmanın stratejik hedefleri olduğunu açıkladı.