Esnaflarla tek tek sohbet eden Ekşi, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Kadem Ekşi ziyaretler sırasında çocukluk arkadaşı ile de karşılaştı. Gençlik yıllarına dair sohbet eden ikili, futbol oynadığı dönemleri hatırlattı.

Ekşi ile esnafların sohbet konularının başında ise deprem ve kentsel dönüşüm geldi. Depreme hazırlığın birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Ekşi, ilçeden kentsel dönüşüm konusunda büyük bir seferberlik başlatacaklarını söyledi.

“Önceliğimiz deprem, güvenli yaşam alanları”

Kadem Ekşi, ziyaretleri sırasında Maraş’tan İstanbul’a gelerek iş kuran depremzede karı koca ile de sohbet etti.

  6 Şubat depremlerinin yaşandığı dönemde Kızılay İstanbul İl Başkanı olduğunu hatırlatan Ekşi, “İlk gün Maraşta’ydım. Askeri uçakla gittik. Orada çok büyük bir acıyla yüzleştik. Biz gıda ihtiyaç malzemesi lojistik o tür şeyler için gittik. Askeri kargo uçakları ile mobil ikram araçları yüklüyorduk.  O gün orada çorba dağıtmaya başladık ama o fotoğraf gözümün önünden gitmiyor. İstanbul’da da aynı risk var. Bu dönemde burada çok iş yapmamız lazım. Birinci önceliğimiz deprem, güvenli yaşam alanları. Bu işin bir şakası yok. Bu bir tercih değil zorunluluk. Bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.