Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde ise Adıyaman'da 5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

13:30

AFAD: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 69 KİŞİ YARALI

AFAD Başkanı Yunus Sezer, artçı sarsıntıların olduğu ve hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulunurken, 1 kişinin öldüğü 69 kişinin yaralandığını açıkladı

13:04

BAKAN KOCA: UMKE VE 112 ACİL EKİPLERİMİZ BÖLGEDE GÖREVDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5.6'lık deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Saat 12.04’te Malatya Yeşilyurt’ta 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerimizle irtibat halindeyiz. UMKE ve 112 ACİL ekiplerimiz bölgede görevde. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun." dedi.

12:45

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI: BABA VE KIZI ENKAZ ALTINDA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Habertürk'te katıldığı yayında, Şeyh Bayram Mahallesi'nde dört katlı bir binada, eşyalarını almak için yukarı çıkan baba ile kızın enkazda kaldığını açıkladı. Bölgede arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini ifade etti. Şu an 10-12 binada yıkıldığı öğrenildi.

12:17

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

12:11

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

HASARLI BAZI BİNALAR YIKILDI

İl merkezinde hasarlı bir binanın yıkıldığı, Yeşilyurt ilçesinde de ağır hasarlı bazı binaların yıkıldığı belirtilirken, şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmediği bildirildi.