Alınn bilgiye göre Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerince bir yolcu otobüsü kontrol noktasında durduruldu. Batı illerine gittiği öğrenilen otobüste Afganistan uyruklu şahısların eşyaları arasında 5 kilo 100 gram reçine esrar maddesi gele geçirildi. Konu ile ilgili belirlenen A.R, K.S.H, Z.H, S.A, İ.Ş , A.Ş , N.H ve İ.S isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların polisteki işlemleriniden sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

TORBACILAR TUTUKLANDI

Bu bağlamda torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda da 1 şahsın evinde yapılan aramada 162 gram sentetik kannabinoid maddesi ele geçirildi. Konu ila ilgili olarak K.E., ve H.Y, isimli şahıslar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Reçine Esrar

GÜMRÜK KAÇAKÇISI KISKIVRAK YAKALANDI

Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda gümrük kaçağı cep telefonu getirerek Malatya'da sattığı tespit edilen G.Y. isimli şahsın yakalanmasına dönük çalışma başlatıldı. G.Y.'nin kullandığı aracı takibe alan polis ekipleri şüpheliyi Göztepe mahallesinde durdurdu.
Polisin otomobilde yaptığı aramada 41 adet tuşlu gümrük kaçağı cep telefonu, 5 adet Makita Avuç Taşlama aleti, 11 adet şarjlı matkap, 2 adet darbeli matkap, 2 adet harç karıştırıcı mikser ele geçirildi. G.Y.'ye Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca işlem yapıldı.