Z.A. adlı mağdur kadın, Şişli Belediyesi eski başkan yardımcısı U.G.Y. tarafından cinsel tacize uğramış, protokol vasıtasıyla susturulmuştu. CHP'li başkan yardımcısının iğrenç tacizini anlatan kadın, ailece görüştüklerini ve bir gün U.G.Y.'nin evine gittiklerini, şüphelinin eşinin sarhoş olması sebebiyle onu odasına götürdüğü esnada şüphelinin arkadan yaklaşıp cinsel istisamarda bulunduğunu söyledi.

TACİZCİ BAŞKAN, EŞİNİN AKRABASI ÇIKTI

Şu anda Sarıyer Belediyesi'nde Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı olarak görev yapan şüpheli U.G.Y.'nin tarafından cinsel saldırıya uğrayan mağdur kadın, yaşadığı iğrenç olayın detaylarını anlattı. Verdiği ifadede şüphelinin, eşinin bir akrabası olduğunu ve Şişli Belediyesi'nde asistan olarak kendisini göreve aldığını söyledi.

'HİÇ ANLIK BİR ŞEY YAŞAMAYI DÜŞÜNDÜN MÜ?'

Z.A. yaşadığı anları anlatırken 3 yıl boyunca şüphelinin asistanı olarak görev yaptığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Son zamanlarda konuşmalarında cinsel söylemlerde bulunmaya başlamıştı. Yalnız olduğumuz anlarda bana, eşim haricinde biriyle flört edip etmediğimi, özel kalemde gözüme kestirdiğim biri olup olmadığını sordu. Ayrıca, 'Hiç anlık olarak bir şeyler yaşamayı düşündün mü?' gibi sorular soruyordu. Ben de 'eşime yalan söyleyemem, beceremem' diye yanıt verdiğim zaman bana yalan söylemeyi öğreteceğini söylüyordu. Bu konuşmalar esnasında hafifçe sırtıma dokunup cinsel söylemlerle taciz ediyordu.

'SENDEN TAHRİK OLUYORUM, ARTIK İÇELİM, EĞLENELİM'

Bana, 'Seninle artık dışarıda bir şeyler yapalım, eğlenip içelim', 'Eğer beraber Fransa'ya gitsek ne kadar ileri giderdin?' gibisinden sözler sarf ediyordu. Ben de kendisine eşim ve çocuklarım olduğunu söyleyerek böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimi söyledim. Sonra benden tahrik olduğunu söyledi. Ailecek de görüşüyorduk biz. Doğum günü sebebiyle bir mekanda buluştuk ailecek. Doğum gününden sonra eşimle beraber onun evine gittim. Şüphelinin sarhoş eşini yatak odasına götürdüm. O esnada arkamda üstünü değiştirdiğini gördüm. Beni sıkı bir şekilde kendine çekince iterek uzaklaştırmak istedim ama elimi tutarak cinsel istismarda bulundu.