Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Kaza hepimizin yüreğini dağlamıştır. Amasra madenimiz son teknoloji güvenlik sistemine sahiptir. Metan gazı tüm dünyada madencilerin korkulu rüyasıdır, madenlerde gaz izleme sensörleri 24 saat boyunca çalışmaktadır."

ARAMA KURTARMA TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arama kurtarmanın tamamlandığını belirterek, "Tüm önlemlere ve sistemlere rağmen nasıl olup da patlama yaşandığını bilmiyoruz, çalışma sonrasında öğreneceğiz. Rapor çıkana dek her şey spekülasyondan ibaret." dedi. 

YARALILAR TABURCU EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da tedavi gören 6 yaralıdan bazılarının durumu iyiye gidiyor. En ileri teknoloji Çam ve Sakura Hastanesi'nde mevcuttur. Bartın'da tedavi gören yaralıların tamamı ise taburcu edildi.

Kurumlarımız canla başla konuyla ilgili görevlerini yapmaktadır. Ayrıca afet öncesi yapılan denetimleri de mercek altına aldık. Çeşitli bakanlıklara bağlı denetimlerin en yoğun uygulandığı yerlerden birisi Amasra’daki ocağımızdır. Bir kaza meydana gelmişse önüyle arkasıyla sebeplerini araştırıp bulmak, gereğini yapmak bizim vazifemizdir. Hayatını kaybeden madencilerin geride bıraktıkları devlete emanettir" açıklamalarında bulundu. 

'GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaza raporlarının ortaya çıkmasının ardından, ihmali görülen kim varsa gözünün yaşına bakmayacağız" diyerek, maden şehitlerimize Allah'tan rahmet, tedavi görenlere ise şifa diledi. 

CHPLİ VEKİLE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal önce adamlarına sahip çık. Meclis'in kürsüsünde çekiçle telefon kırmaya kalkmasınlar. Bu ahlaki değildir, edebe adaba terstir. Siz bunları yapadurun, Parlamento Meclis içtüzüğünü süratle değiştirmelidir. Bu işler böyle yürümez. Daha bunlar bu tüzükle çok çekiçle gelir telefon kırar, başkasının kafasını da kırar. Bunlara eyvallah mı edeceğiz. Bu milletin parlamentosu bunlara da haddini bildirmelidir" dedi. 

2023 BÜTÇE PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"2023 bütçemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme hedefli ekonomi programımıza uygun şekilde hazırladık.

Yükselen enflasyon nedeniyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı kaybı telafi etmekte kararlıyız.

Yılbaşında sözümüzü yerine getirmeye devam edeceğiz."

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TBMM geçtiğimiz hafta tarihi öneme sahip bir kanunu kabul etti. Kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen bu kanun gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde zaten vardır ve uygulanmaktadır.

TBMM geçtiğimiz hafta tarihi bir kanunu kabul etti. Kamuoyunda "Sosyal medya düzenlemesi" olarak bilinen bu kanun dünyanın pek çok yerinde zaten vardır. Ülkemizi bu düzenlemeye kavuşturduğu için Meclisimize teşekkür ediyorum.

Bu düzenlemeye karşı çıkanlar var. Başta ana muhalefet. Dezenformasyon yasası acil bir ihtiyaçtı, ana muhalefet karşı çıktı, çünkü işlerine gelmiyor. Bu kanun keyfe keder bir düzenleme değil, artık daha fazla geciktirilmesi mümkün olmayan acil bir ihtiyaçtır. Ana muhalefet buna da karşı çıktı çünkü işlerine gelmiyor. Dezenformasyon Yasasına karşı çıkanlar linç kültüründen beslenenlerdir." ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU'NUN 8 SAATİ

ABD giden Kılıçdaroğlu'nun kayıp 8 saatiyle ilgili olarak Erdoğan, "Seçime aylar kala Amerika'ya gitti. Gezinin bilinmeyen tarafları var, o şaibeli kısmın hesabını sormak, partisine düşer. Amerika'da görüştüğü FETÖ iltisaklı kişiler ile ilgili muhasebeyi yapmak da altılı masadaki ortaklarının görevidir" dedi. 

KILIÇDAROĞLUNA ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'na çağrım şu; madem kendine bu kadar güveniyorsun, öyleyse hodri meydan. Gücün yetiyorsa, kendi iradenle hareket ediyorsan seçimlerde çık karşımıza.

Kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza birikimlerimizi yarıştıralım. Aday olmak istiyor ama tehdide maruz kalarak ilan edemiyorsan da korkma. AK Parti’nin ülkemizde hazırladığı özgürlük iklimi senin için de geçerlidir." ifadelerini kullandı.