Her daim Türkiye düşmanlığı ile gündeme gelen Fransa'da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ardından bayrağı devralan isim eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande oldu. Türkiye'nin üyeliğinin sorgulanması hususunda NATO'ya küstah bir çağrıda bulunan Hollande, Türkiye'nin göçmenler üzerinden şantaj yaptığını ileri sürdü. Küstah sözleriyle Hollande, Macron'u aratmadı.

HOLLANDE'NİN NATO'YA ÇAĞRISI

Hollande, "NATO, nasıl kendisine üye bir ülkenin yani Türkiye'nin, Suriye'nin bir bölümünü işgalini ve müttefikimiz Kürt noktalarına saldırmasını kabul edebilir? NATO Türkiye'nin Libya'da bulunmasına ve oradaki kaosu körüklemesini nasıl tolore edebilir?" ifadelerini kullanarak küstah bir çağrıda bulundu.

TÜRKİYE ŞANTAJ YAPIYOR İDDİASI

NATO'nun, Türkiye'nin bir başka NATO üyesi olan Yunanistan'ı tehdit etmesine ses çıkarmadığını iddia eden Hollande, "Demokrasi ve özgürlükler üzerine inşa edilmiş Atlantik Paktı'nda Türkiye'yi tam dokunulmazlığa sahip şekilde nasıl bırakabiliriz? Duruma açıklık getirme zamanı geldi. Bunu Avrupa'nın yapması gerekiyor ve göçmenlerin kurtarılması öne sürülerek Avrupa'ya şantaj yapılamaz." ifadelerini kullandı.

Terör örgütleri için "Kürt dostlar" ifadesini kullandı

Türkiye'nin Suriye ve Libya'daki adımlarını da eleştirmekten geri kalmayan Hollande, PKK/YPG terör örgütlerini "Kürt dostlar" olarak betimledi. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerilimde Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında yer almasını da eleştiren Hollande, "Bugün Ermenistan, Dağlık Karabağ, ama yarın eğer hiçbir şey yapmazsak belki de Balkanlar." dedi.