Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Prag'da yaptığı konuşmada Batı'nın, Rusya'nın işgalci birliklerine karşı Kiev'i desteklemek için kuvvet göndermeyi göz ardı etmemesi gerektiğini söylemiş ve "Avrupa açıkça korkak olmamanın gerekli olacağı bir anla karşı karşıya" demişti.

Prag ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Macron, daha sonra, yorumlarının hedefinin Almanya olmadığını ancak Fransa'nın müttefiklerini sarsmanın "gerekli" olduğunu söylemişti: 

"Pasif olursak... acı çekme, sahada aksilik yaşama ve ABD'de olası hayal kırıklıklarına uğrama riskiyle karşı karşıya kalırız"

Almanya Savunma Bakanı Pistorius, Fransa lideri Macron'un Ukrayna'yı destekleme konusunda "korkak olmama" çağrısına tepki gösterdi.

Bakan Pistorius'un açıklamaları İsveç'te mevkidaşı Pal Jonson'la düzenlediği ortak basın toplantısında geldi. Bakan Pistorius bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıtta, "Bizim, en azından benim açımdan, sahaya asker gönderme ya da daha fazla ya da daha az cesarete sahip olma gibi tartışmalara ihtiyacımız yok" dedi. Pistorius "Bu, Ukrayna'yı elimizden geldiğince destekleme konusunda yaşadığımız sorunları çözmemize pek de yardımcı olmuyor" diye konuştu.

İsveç Savunma Bakanı Jonson aynı soruya verdiği yanıtta Ukrayna'yı destekleme konusunda "birlik" içinde olmanın önemine vurgu yaptı. Jonson'un birliktelik vurgusunu destekleyen Pistorius, "Konu kimin daha fazla şey sunabileceği, kimin daha cesur olduğu ya da kimin daha, her ne ise o, olduğu değil. Konu en alakalı zorluklara odaklanmak. Bunlar da etkin ve hızlı bir biçimde sanayi kapasitelerini, örneğin top mühimmatı üretimini ya da hava savunma sistemini, artırmak. Bizim de buna odaklanmamız gerekiyor" dedi.