Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi, bugün ve yarın Türkiye'ye olası yaptırımların gündem konusu olduğu bilinciyle toplanacakken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan hiç de şaşırtıcı olmayan bir açıklama geldi.

AB üyesi ülkelerin liderleri bugün ve yarın düzenlenecek olan zirvede toplanacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da, zirve için bugün Brüksel'e giden isimlerden biriydi. Macron, zirvenin gündem konularına ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

GÜNEY KIBRIS VE YUNANİSTAN'A DESTEK ÇIKTI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği'ne üye olan Güney Kıbrıs ve Yunanistan ülkelerinin Doğu Akdeniz'de yaşadıkları gerginliklerle ilgili olarak Türkiye'ye uygulanacak olası yaptırımlar hususunda, "AB üyesi ülkelerin egemenliğini savunmak durumundayız." yorumunda bulundu.

NİHAİ UZLAŞIYA VARILMASINI UMUYOR

Fransa Lideri Macron, Macaristan ve Polonya'nin dün vetoyu kaldırığı AB bütçesi ile alakalı olarak önümüzdeki saatlerde nihai uzlaşıya varılmasını umut ettiğini söyledi.

TÜRKİYE YAPTIRIM LİSTESİNDE YER ALIYOR

Dün Reuters'ın ulaştığı AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirisi Taslağı, 2019 yılından beri Doğu Akdeniz bölgesindeki tartışmalı sularda enerji kaynağı araştırılmasından sorumlu olduğu gerekçesiyle yaptırım listesinde bulunan Türkiye yurttaşlarına ve şirketlerine yenilerinin eklenmesi gerektiğini öngörüyordu.