Macaristan Teknoloji ve Sanayi Bakanı Laszlo Palkovics, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da önemli açıklamalada bulundu.

Palkovics, Macaristan-Türkiye arasındaki savunma sanayii alanındaki iş birliklerine işaret ederek, "Macar ordusu, Türk savunma sanayi ürünleri alma kararı aldı. Zırhlı personel taşıyıcı alanında önde gelen bir firmadan ürün almaya karar verdik. Macaristan'da üretme anlaşması da yaptık" diye konuştu.

TÜRK İHA'LARINI SATIN ALMA DEĞERLENDİRİLİYOR

Ortak üretimin ilk aşamasında montajın yapılacağını, ikinci aşamada da üretim yapılacağını aktaran Palkovics, "Savunma sanayi alanında başka iş birliklerini konuştuk. Tabii ki bunlardan biri de Türk İHA'ları. Türkiye'nin ürettiği bu araçlar, savaş alanında yeni bir yol olduğunu gösterdi. Bundan dolayı İHA alanında iş birliklerini de değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

'DAHA UCUZ ANCAK DAHA ETKİLİ'

Palkovics, ülkesinde insansız araçlar için bir test merkezi bulunduğunu da anlatarak, Türk firmalarının iş birlikleri için buraları da kullanabileceğine işaret etti.

Baykar firmasının ürettiği Bayraktar İHA'larıyla ilgili Macaristan Savunma Bakanlığı'nın alanına giren bu konuda Bakanlığın satın almak için gerekli değerlendirmeleri yaptığını vurgulayan Palkovics, "Diğerlerine göre daha ucuz ancak daha etkili bir teknoloji" dedi.