Yapımında sona gelinen M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu 28 Ekim Çarşamba (yarın) saat 12:00'da İstanbulluların hizmetine açılacak. Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu olarak kayıtlara geçecek olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattı, tam on gün boyunca ücretsiz olarak yolcu taşıyacak.

Hali hazırda koronavirüs tedavisi gören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk olarak iki gün ücretsiz taşıma yapacağı açıklanan M7 metro hattı on gün boyunca ücretsiz olacak. 

TAM 10 GÜN ÜCRETSİZ

İBB Başkanı İmamoğlu, tedavi gördüğü hastaneden bir video yayınlayarak M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun yarından itibaren çalışmaya başlayacağını söyledi. İlk olarak iki gün boyunca ücretsiz hizmet vereceği söylenen metro hattının daha sonra on gün boyunca ücretsiz hizmet vereceğini açıklayan İmamoğlu, "Evet, bu hat alışkanlık yapsın diye 10 gün boyunca ücretsiz olacak. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi

Koronavirüs tedavisinin 4. gününe giriş yaptığını belirten İmamoğlu, şu anda her şeyin iyi yönde ilerlediğini ve çok iyi hissettiğini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan İBB Başkanı, Twitter hesabından yaptığı videolu duyuruda testinin pozitif çıktığını ve karantina sürecine girdiğini söylemişti.