Üreticiler, pazarda dikkat çekebilmek için yeni modeller üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu markalardan birisi de ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Lucid Motors.
 
Son dönemlerde çok konuşulan firmalardan Lucid Motors, Tesla rakibi uygun fiyatlı elektrikli SUV geliştirdiğini açıkladı. 
 
Lucid, geçen kasım ayında 2025 Lucid Gravity modelini tanıttı. 440 mil menzil sunan araç, 80 bin doların altında bir fiyatla karşımıza çıktı.
 
Böylelikle Tesla Model X ile doğrudan rakip olarak konumlandırıldı. Aktarılan bilgilere göre Lucid, daha da uygun fiyatlı bir elektrikli SUV üzerinde çalışıyor.
 
Lucid Motors CEO’su Peter Rawlinson, Arizona’daki AMP-1 üretim tesisinde kurdele kesme töreninde sahneye çıktı.
 
Bu sırada Rawlinson, şirketin Project Midsize adlı daha küçük ve uygun fiyatlı bir elektrikli SUV araç geliştirdiğini açıkladı.
 
Orta boy olarak anlatılan bu SUV modelinin Tesla Model Y ve Model 3 ile rekabet edeceği ifade edildi. Üstelik aracın, 74 bin 500 dolar fiyata sahip Lucid Air modelinden daha fazla satması bekleniyor. Bu bağlamda beklentiler yüksek.
 
Project Midsize ile ilgili pek fazla detay paylaşılmadı. Zira zaten örtü altında gösterildi. Önümüzdeki yıllarda yollarda görülmesi beklenen aracın Suudi Arabistan‘daki fabrikada geliştirildiği açıklandı. Bu fabrikanın mevcut koşullarda yılda 5 bin adet Air Sedan üretebildiğini belirtelim. Ancak Lucid, bu sayıyı 150 bin adete çıkarmayı hedefliyor.