Nefes kesen basketbol müsabakası NBA, yeni sezonuna nefes kesen bir maçla başladı. Sezonun ilk gününde karşı karşıya gelen Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers arasındaki derbi rekabeti, bütün sporseverlerin ilgisini çekti. Son sezonda şampiyon olma başarısını gösteren Lakers, kendi evinde konuk ettiği Clippers'a 116-109'luk skorla mağlup oldu. Sezonun ilk gününde büyük bir şok yaşayan şampiyon Lakers takımı, sezona moralsiz bir başlangıç yaptı.

LOS ANGELES DERBİSİ NEFES KESTİ

Derbi maçı, Lakers'in evi olan Staples Center'da gerçekleşti. Clippers ilk periyodu kapatırken 39-19 öndeydi. Farkı aşağıya çekmeye gayret gösteren Lakers takımı, iki sayı geriden geldi. İkinci yarıda skordan taviz vermeyen Clippers takımı, parkeden galip olan takım olarak ayrıldı.

MAÇIN YILDIZI PAUL GEORGE OLDU

Clippers ekibinden 33 sayı Paul George tarafından kaydedildi. Maçın yıldızı olan George, 3 asist ve 6 ribaund performansıyla dikkat çekerken, Leonard 26 sayı performansı gösterdi.

Lakers takımında ise 5 isim çift haneli sayılara ulaşmayı başardı. Burada yıldız oyuncu LeBron James 22 sayı, Anthony Davis ise 18 sayı katkıda bulundu. Takımın yeni kanlarından Dennis Schroder 14 sayı ve 12 ribaund ile 8 asist kaydetti, Montrezl Harrell ise 17 sayı, 10 ribaund ile 3 asist performansı gösterdi.